2020-11-24 07:25:20• hírek • Bede Emőke

Már 8,9 ezreléknél jár a fertőzöttségi ráta Szatmárnémetiben

A csütörtök óta vesztegzár alatt álló Szatmárnémetiben jelenleg 8,9 az ezer főre vetített fertőzöttségi ráta, megyei szinten pedig 4,99-en áll ez a mutató – derült ki azon a hétfői gyűlésen, melynek keretében Radu Bud prefektus és a belügyminisztériumi szervek vezetői értékelték ki az elmúlt 5 nap alakulását.

A megyei vészhelyheti bizottság úgy véli, a szatmáriak túlnyomó többsége betartja a vesztegzár ideje alatt érvényes szigorításokat: a lakók nyilatkozattal és maszkkal felvértezve indulnak el otthonról, és ki-ki lehetőségeihez mérten csökkentette a lakhelyelhagyások számát is. A szabályok betartásáról gondoskodó szervek jelentése szerint a megyeszékhely karantén alá vonása óta főként figyelmeztetésekkel próbálják jobb belátásra bírni az állampolgárokat, a kiszabott pénzbírságok száma csökkenő tendenciát mutat.


A közegészségügyi igazgatóság vezetősége a gyűlésen arra az aggasztó tényre hívta fel a figyelmet, hogy a szatmári kórházak sajnos maximális befogadóképességük végéhez közelednek, melynek okán jelenleg csak azokat a pácienseket tudják beutalni, akiknél a betegség súlyosabb tünetei jelentkeznek. Viszont ha a következő napokban a szigorítások beválták a hozzájuk fűzött reményeket, akkor várhatóan az egészségügyi intézményekre nehezedő nyomás is csökkenni fog – tájékoztat közleményében a prefektusi hivatal.


Radu Bud ismételten felhívja a szatmáriak figyelmét a járványügyi óvintézkedések betartásának fontosságára, és mindenkit arra int, hogy a vírus terjedésének megfékezése érdekében tényleg csak alapos indokkal hagyja el lakhelyét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: